Košarica0Item(s)

Košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

POŠILJKE IN DOSTAVA

Dostava naročila traja od 2-4 delovne dni.

- Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

- Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, d.o.o.

- Strošek pošiljanja je določen in znaša 3,50€ z DDV.

- Dostava pri nakupu nad 50€ je brezplačna.

- Naš partner pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila.

- Ker dostavna služba artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime/naslov ali pa paket prevzamete na paketnih avtomatih podjetja GLS (lokacije paketomatov: http://www.posljipaket.si/sl/lokacije)

- Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.

- Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika.

- Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.

Poškodbe pri dostavi

Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebino. V primeru poškodb pošiljke kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne na naslov Manos d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1001 Ljubljana, Slovenija, ta pa mu bo zagotovila nadomestno pošiljko.

VRAČILO BLAGA IN MENJAVA ARTIKLOV

V primeru, da s kupljenim blagom niste zadovoljeni, ga lahko vrnete in mi vam povrnemo denar. V primeru menjave blaga, stroške pošiljanja za vrnitev artikla krije kupec, stroške pošiljanja novega blaga/produkta pa krijemo mi!

Rok za vračilo blaga znaša 30 dni. Tako imate dovolj časa, da oblačila in dodatke preizkusite in v miru premislite o nakupu.

Postopek vračanja blaga:

1. Blago, ki ga želite vrniti, ne sme kazati znakov obrabe in mora biti zapakirano v prvotni embalaži z vsemi etiketami proizvajalca.

2. Izpolnite obrazec za oddajo vračila/menjave blaga, ki je na voljo v podatkih o naročilu, ali pa si ga prenesite tukaj in ga dodajte v paket skupaj z blagom.

3. Priložite račun (fakturo).

4. Paket pošljite priporočeno na naslov:

Manos d.o.o.
Šmartinska cesta 152
P.P. 1001 Ljubljana

5. Pošiljko pošljite v 30 dneh od datuma prevzema blaga.

6. Paketa ne pošiljajte s plačilom po povzetju oz. s plačilom odkupnine. Takšne pošiljke ne bodo prevzete.

7. Pošiljanje blaga s strani kupca vedno krije kupec sam. V primeru, da gre za reklamacijo in če vam bo leta priznana, vam bomo plačano poštnino povrnili.

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.
Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU:

- kozmetike, vključno s parfumi, če je uporabnik že odstranil embalažo in jih odpečatil;

- uporabljenega spodnjega perila in kopalk, saj so ti izdelki po naravi neprimerni za vračilo (npr. imajo vidne znake uporabe);

- pokvarljivega blaga;

- čevljev z umazanimi podplati ali drugače umazane oz. poškodovane;

- sončnih očal, ki so poškodovana, opraskana ali drugače kažejo vidne znake uporabe;

- izdelkov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih uporabnika;

- izdelkov, ki so bili prilagojeni uporabnikovim osebnim potrebam;

- drugih izdelkov, ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo;

- izdelkov, ki so hitro pokvarljivi ali katerim je že potekel rok uporabe;

- izdelkov, ki so poškodovani ali v spremenjeni količini

REKLAMACIJE

Želite kupljeno blago reklamirati?

Garancijska doba je zakonsko predpisana za obdobje 24 mesecev, potrdilo o nakupu (račun) pa ima za naše blago veljavo tudi kot garancijski list. Reklamacije zaradi napak, ki so posledica nepravilne uporabe ali normalne obrabe, niso možne, kot neveljavne pa bodo zavrnjene tudi reklamacije, oddane na neustrezen način. Kupec mora reklamacijo uveljaviti takoj, ko odkrije okvaro/napako. Reklamacije bodo obravnavane skladno s priporočili proizvajalca blaga oziroma njegovega zastopnika. Najdaljši čas, ki ga za obravnavo reklamacije dovoljuje zakon, je 30 dni, vendar pa bomo vsak zahtevek poskušali urediti čim hitreje.

Postopek reklamacije:

1. Izpolnite obrazec za oddajo reklamacije, ki je na voljo v podatkih o naročilu, ali pa si ga prenesite tukaj in ga dodajte v paket skupaj z blagom.

2. Priložite potrdila o nakupu (račun).

3. Paket pošljite priporočeno na naslov:

Manos d.o.o.
Šmartinska cesta 152
P.P. 1001 Ljubljana

4. Paketa ne pošiljajte s plačilom po povzetju oz. s plačilom odkupnine. Takšne pošiljke ne bodo prevzete.

5. Pošiljanje blaga s strani kupca vedno krije kupec sam. Če bo reklamacija priznana, vam bomo plačano poštnino povrnili.

Prenesite obrazec za oddajo reklamacije.

Če imate kakršnakoli vprašanja, smo vam na voljo vsak delovni dan od 8. do 16. ure na našem e-naslovu: info@ultraoutlet.eu

POGOJI IN PLAČILA

S spletno stranjo www.ultraoutlet.eu upravlja podjetje Manos d.o.o.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.ultraoutlet.eu (v nadaljevanju: ultraoutlet) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje spletne strani ultraoutlet ter poslovni odnos med Manos d.o.o., (v nadaljevanju: Manos), registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ultraoutlet ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot redne cene. Redne cene so priporočene prodajne cene uradnega proizvajalca.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

- z gotovino ob prevzemom,

- plačilo preko PAYPAL-a

- plačilo po predračunu na spodnji račun

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.
Opozorilo: Pomembno je da pri nakazilu pripišete še vaše ime in priimek, ki ste ga registrirali na naši spletni strani, da bomo lažje in hitreje odpremili blago.

Naši podatki za nakazilo
IBAN: SI56 0205 4026 1470 428
Banka: NLB d.d.
Naziv: Manos d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA
Namen plačila: navedite svoje ime in priimek

CENE

Vse cene so izražene v EUR.

DDV ni obračunan po prvem odstavku 94. člena ZDDV-1.

Akcijske ponudbe veljajo do razprodaje zalog.

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

PRITOŽBE IN SPORI

ultraoutlet se bo trudil vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudil doseči dogovor.
Pripombe in pritožbe sprejema administrativni oddelek, obravnava pa jih pravna služba. Uporabnikom je na voljo nekaj kontaktov:

- pisno na naslov: Manos d.o.o., Šmartinska cesta 152, P.P. 1001 Ljubljana, Slovenija

- pisno na elektronski naslov: info@ultraoutlet.eu

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče v Ljubljani.

Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in podjetjem Manos d.o.o.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Manos d.o.o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.
Manos d.o.o. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov.
Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko GSM aparata, e-mail-a, pisno na naslov).
V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino. V kolikor bi šlo za darilni bon se zbira še ime in priimek obdarovanca ter njegov naslov.

ultraoutlet spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani ultraoutlet in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. ultraoutlet lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov.
Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca, zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

KOMUNIKACIJA

Podjetje bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo v skladu z določili ZEKom-1. Podjetje lahko uporablja elektronski naslov kupca za trženje, če od kupca svojih izdelkov ali storitev pridobi njegov elektronski naslov za elektronsko pošto, pod pogojem, da kupcu ponuja jasno in izrecno možnost, da brezplačno in enostavno zavrne takšno uporabo svojega elektronskega naslova takrat, ko so ti podatki za stike pridobljeni in ob vsakem sporočilu v primeru, da kupec ni zavrnil takšne uporabe že na začetku.